Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Venom

[Sfaturi Practice] O despartire buna face un inceput bun

Recommended Posts

Salut!

Nu scriu acest articol pentru a rezolva problemele unora in relatiile conjugale sau extraconjugale,nici nu ma pricep la acest lucru,insa vreau sa afirm ca putem rezolva momentele grele atunci cand vine vorba despre o despartire sau un moment dificil din viata cotidiana prin bun simt sau prin lipsa de reactie. Si da,ca sa aduc in discutie profunzimea acestui subiect,am ales sa vorbesc in mare parte despre despartiri.

Modul in care tragem linia unei relatii si modul in care evaluam post-perioada aceasta sunt esentiale pentru sanatatea noastra psihica,pentru ca ,deobicei, avem tendinta de a reactiona dezastruos. De ce facem asta? Suntem un ansamblu de ganduri "straine" si aici ma refer la mass-media,de unde preluam ganduri,sentimente,reactii si obiceiuri nocive. Ca sa evitam acest lucru este putin greu,deoarece nu combati ani de manipulare printr-o singura fapta,dar poti diminua emotia si gandul care iti strabate constiinta si,desigur,acest bun simt sau lipsa de reactie in conformitate cu noi insine ne pot imbunatatii relatiile. Uneori,despartirile sau chiar momentele dificile ce tin de viata cotidiana pot lasa reziduri in mintea si sufletul nostru:vina,ranchiuna sau chiar violenta. Desi,aceasta dinamica este comuna in cazul ambelelor sexe. Ce ar putea face un barbat adevarat dupa o despartire sau dupa un moment dificil? Sa fie prezent? Da,si asta,dar cel mai mult conteaza cat te implici in acest prezent. Cititul,sportul,iesitul cu prietenii,muzica,natura,trezitul la ora 5 dimineata sau chiar si activitatile creative te pot ajuta. In principiu,este important sa ne ocupam timpul cu orice altceva ce nu incarca emotiile cu energie. Asta pe de-o parta,iar pe de alta, depinde de viata ta sociala si relatia pe care o intretii cu tine insuti. In cealalta tabara lucrurile sunt mai simple. Desi femeile tind sa se implice intr-o relatie mult mai mult decat o fac barbatii,ele au o misiune mai usoara,deoarece sunt mai prezente. O femeie poate deveni posesiva sau poate iubi cu fiinta. Spun asta pentru ca sunt unele gene care pot intra in depresie din cauza aceasta.

Lasand efectul la o parte,cum determinam cauza? Bunul simt. O relatie care se termina,se termina. Nu ne plangem,nu intrebam de ce se termina si in cel mai rau caz,nu ne rugam de persoana respectiva sa ne mai dea o sansa. S-a termiant si gata. Zambeste! Continua-ti viata! Nu-i musai sa ai o reactie,e de-ajuns sa spui ca esti de-acord.Pleaca cu  starea pe care o are un om echilibrit:seninatate.

O despartire buna face un inceput bun de drum,o noua experienta,o noua cauza sa simtim ca traim cu mult mai multa pasiune.

Compara cauza si efectul precum un impas ar fi un pas in fata.

Pace si calm!

Share this post


Link to post
Share on other sites

About Us

Fioriginal.Ro Gaming community

© FiOriginal.ro

Important Links

Rules

Important Links

Making a comeback
×
×
  • Create New...