Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Venom

[Sfaturi Practice] Mintea calma

Recommended Posts

Salut!

Tu prin ce modalitati devii calm? Devii vigilent sau cauti experiente care sa te relaxeze?

Cat de des calatoresti? Daca calatoresti cam rar,fa-o mai des. Calatoria este un mare prilej pentru relaxarea mintii deoarece toata atentia iti este indreptata catre acel loc si nu catre celelalte disfunctii la care te gandesti zilnic(serviciul,certatul cu angajatii sau colegii si toate generatoarele de stres si ura).

Cat de des stai si nu te gandesti sau asculti miriadele naturii de dimineata? Cat de des ii oferi atentie aerului pe care il respiri? Maine dimineata,iesi afara si trage o gura strasnica de aer si simte-l cum pleaca in plamani sau ofera-le atentie pasarilor de dimineata. Nu judeca,doar asculta si simte. Te asigur ca daca faci asta timp de o luna(ca test) timp de 10 minute,vei fi alt om.

Ca orice minte obisnuita si dezorganizata,stresul zilnic este principalul factor care ne omoara(va omoara). Nu-i nimic,eu incerc sa te ajut ca sa-l constientizezi si sa iti inveti lectia. Cei care il constientizeaza trec si la practica,nu doar isi dau seama ca sunt stresati,dar isi continua rutina zilnica,mai sa faca si depresie.Din proprie experianta iti spun asta. Nu spun ca ar trebui sa renunti la serviciu,ca stai prost cu integrare in acel colectiv sau ca munca pe care o faci este grea. Chiar deloc,din contra,fa ceea ce crezi tu de cuviinta,dar macar fii atent la ce se intampla in jur. Fii prezent,si la propriu si la figurat.

Mintea omului poate fi atat calma cat si agitata. Tu cum vrei sa fie? Uite un exercitiu bun,daca nu esti familiarizat cu prezentul:

Ori de cate ori simti ca esti nervos sau stresat,imgineaza-ti ca mintea ta este ca susurul unui lac de munte. Nu cauta sa dai nume acelui susur sau sa il judeci,doar imagineaza-ti ca,curge lin si calm,precum constiinta mintii tale. Imagineaza-ti ca acea apa iti inunda tie corpul si mintea.

Nu-ti mai agita mintea,ca o minte involburata poate fi o minte distrugatoare pentru cei din jur.

Calmul mintii atrage dupa sine o putere magnifica pentru activitatile tale,pentru sanatatea ta,pentru cognitia ta si pentru trecut,prezent si viitor.

PS: Probabil ca te intrebi mereu de ce pun atatea intrebari,dar ai sa vezi mai tarziu ca simpla lor citire au un pact destul de bun asupra ta.

Pastreaza-ti mintea curata!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


About Us

Fioriginal.Ro Gaming community

© FiOriginal.ro

Important Links

Rules

Important Links

Making a comeback
×
×
  • Create New...