Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Sign in to follow this  
qRs.

[Stiri] Un nou succes Marvel TV: Legion şi legăturile sale cu X-Men

Recommended Posts

899864l-640x400-b-6a327584.jpg

 

Britanicul Dan Stevens face toţi banii în rolul încercatului antierou

Periplul supereroilor Marvel pe micile ecrane americane nu a fost deloc lipsit de aventuri, dar succesul unor adaptări precum Daredevil, Jessica Jones şi Luke Cage au compensat primirea mai puţin entuziastă a titlurilor Agents of S.H.I.E.L.D. (în ciuda unui excelent sezon trei) şi Agent Carter, ultimul scos anul trecut din grila ABC. Legion, realizat în colaborare cu FX, pare să ridice iarăşi ştacheta adaptărilor pentru TV a benzilor desenate Marvel. Iată mai jos de ce este important acest titlu şi cu ce te-ar putea atrage.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu supereroul titular, primul episod este în egală măsură frustrant şi entuziasmant şi poate că ar fi o idee mai bună ca primul contact să se realizeze cu un minim de cunoştinţe despre biografia lui Legion. Dan Stevens îl interpretează pe David Haller, un tânăr care, în urma unor incidente şocante din copilărie, a fost diagnosticat cu schizofrenie şi acum este internat deja de şase ani într-un spital de psihiatrie. Chimia sa cu o nouă pacientă Sydney (Rachel Keller, foarte lăudată pentru al doilea sezon Fargo) şi noi provocări din viaţa personală vor duce la un eveniment care invită autorităţile să-şi pună o neliniştitoare întrebare: este David Haller cel mai puternic şi, implicit, cel mai periculos mutant în viaţă?

Scris şi dezvoltat de Noah Hawley, cineastul transformat într-un star de succesul adaptării Fargo, Legion este fără doar şi poate unul dintre cele mai ambiţioase proiecte realizate anul acesta pentru micile ecrane americane. Reacţiile au fost foarte bune, atât din punctul de vedere al criticilor, cât şi din cel al spectatorilor. Promiţător este şi faptul că evenimentele sunt relatate din perspectiva lui Haller, ale cărui probleme mintale nu îl transformă în cel mai de încredere narator, ridică şi ştacheta implicării din partea spectatorilor: orice se întâmplă pe ecran trebuie analizat cu grijă pentru a diferenţia realitatea de viziunea ultradistorsionată a lui Haller asupra lumii. Elemente de scenografie şi diverse tehnici de filmare pot deruta şi mai mult spectatorul.

Primele patru minute ale primului episod ni-l arată pe Haller de la vârsta de câteva luni până în adolescenţă într-un montaj care subliniază atât problemele de integrare socială ale eroului, cât şi posibilitatea ca acesta să dispună de puteri ieşite din comun. Cu o durată de peste o oră, primul episod este foarte zgârcit cu detaliile despre Haller, dar cu siguranţă acestea nu vor întârzia să apară pe parcursul următoarelor şapte episoade ale primului sezon. Având în vedere primirea, sunt toate şansele ca Legion să fie o prezenţă constantă de-a în oferta FX de-a lungul următorilor ani.

Unul din marile atuuri ale serialului este fără îndoială Dan Stevens, actorul britanic devenit cunoscut după rolul său din Downton Abbey. Ca şi alţi actori dn celebrul serial de epocă (un alt exemplu ar fi Michelle Dockery), Stevens s-a transferat cu succes la Hollywood, fiind foarte lăudat pentru thrillerul The Guest (2014). În martie îl vom vedea în rolul Bestiei din adaptarea live-action a cunoscutei animaţii Disney, Frumoasa şi Bestia. Dar niciunul din titlurile menţionate mai sus nu îi oferă lui Stevens o şansă mai mare să strălucească decât Legion.

Primirea serialului va avea cu siguranţă bătaie lungă pentru o nouă pagină dedicată supereroilor Marvel în televiziune. Ştim deja că Fox lucrează în acest moment la un nou proiect TV care se va afla, conform creatorului Matt Nix, în strânsă legătură cu filmelepentru marele ecran (Logan se lansează pe 3 martie). Povestea mai multor părinţi care fug de societate alături de copiii lor după ce se descoperă că sunt mutanţi va lărgi şi mai mult spectrul de aventuri Marvel de pe micul ecran, după ce Legion îşi va dezvălui puternicele legături cu unul dintre cei mai iubiţi mutanţi X-Men.

 

Sursa: cinemagia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

About Us

Fioriginal.Ro Gaming community

© FiOriginal.ro

Important Links

Rules

Important Links

Making a comeback
×
×
  • Create New...