Jump to content

[Forum.FioriGinaL.Ro] Regulamentul forumului (Cititi inainte de a actiona pe forum!)


Syko
 Share

Recommended Posts

Moto: "Folosirea acestui forum nu este un drept ci un privilegiu, comportati-va ca atare !"

 

Informatii generale

- Folosirea acestui forum este gratuita, nu necesita inregistrarea decat in cazul in care utilizatorul doreste sa posteze ceva. De asemenea el poate descarca fisierele atasate posturilor utilizatorilor inregistrati deja. In cazul in care folositi un text de pe acest forum, fara a aduce modificari majore ar fi frumos sa specificati sursa.
- In cazul in care v-ati decis sa participati la discutiile de pe forum inregistrandu-va, va trebui sa va supuneti regulamentului. Respectarea acestuia este obligatorie, iar abaterile dau dreptul administratorilor forumului de a va avertiza sau chiar a va restrictiona accesul pe o perioada nedeterminata. La 3 avertismente, contul utilizatorului va fi dezactivat pentru 7 zile.
- Toti utilizatorii sunt obligati sa citeasca acest regulament, invocarea scuzei "Nu am stiut" nu va fi luata in considerare, el fiind prezent in prima categorie de pe forum intr-un forum numit "Regulament". De asemenea, acesta poate suferi modificari ulterioare, astfel ca recomandam recitirea lui periodica.
- Conducerea forumului nu este raspunzatoare juridic de continutul mesajelor si fisierelor postate, aceasta apartinand in totalitate utilizatorilor.

 

Reguli

Regula numarul 1: Limbajul folosit trebuie sa fie unul de loc public. Acesta nu trebuie sa contina cuvinte obscene, injurii aduse altor membri, atacuri la persoana fie cu sau fara injurii.
- Daca un alt membru va provoaca / va aduce injurii, nu raspundeti cu aceeasi moneda, deoarece la aplicarea regulamentului nu se va face diferentiere. Raportati faptul unui moderator/administrator .
- Nu se accepta posturi cu continut rasist.
* Aceste mesaje vor fi sterse / editate, iar membrul / membrii vor fi sanctionati.

Regula numarul 2: Este interzisa folosirea mai multor conturi de catre acelasi utilizator (clone).
- Evitati de asemenea folosirea de nickuri asemanatoare cu unele deja existente pentru a nu crea confuzie.
- Daca ai uitat parola unui cont, foloseste butonul "Am uitat parola" .
* Conturile facute in plus vor fi banate, iar utilizatorul va primi warn pe contul actual.

Regula numarul 3: Reclama este interzisa fara acordul unui administrator. 
- Reclama la site-uri personale este strict interzisa. Aici nu intra site-uri de interes general sau ultracunoscute (ex: youtube, yahoo, google, sport.ro, libertatea, gsp etc).
- Postarea de mesaje cu invitatia de a cumpara diverse produse este interzisa, cu exceptia celor din rubricile dedicate acestora.
- Incercati pe cat posibil la postarea de fisiere de pe alte site-uri sa folositi functia "Atasare fisiere" din cadrul postului.
- Regula se aplica si in cazul semnaturilor si avatarelor.
* Reclamele vor fi inlaturate, iar membrul va fi sanctionat.

Regula numarul 4: Nu sunt acceptate asa zisele "tepe"
- In cadrul acestei comunitati sunt interzise asa zisele "tepe". Orice utilizator al forumului care va incerca si/sau va realiza un asemenea fapt va fi sanctionat cu ban 1 luna. In cazul moderatorilor sanctiunea consta in scoaterea definitiva a accesului + ban 1 luna.

!! A se lua la cunostinta ca pentru aceasta regula, orice utilizator ce detine accese precum tc, edit, pin etc la o categorie va fi considerat moderator si va fi sanctionat ca atare.

Regula numarul 5: Postarea de informatii, crearea unui topic, mesajele, atasarea fisierelor

* Postarea de informatii, fisiere care sunt protejate de legile privind drepturile de autor este interzisa.
- Nu copiati mesaje / fisiere din alta parte fara a preciza sursa. In cazul in care copierea acestora este interzisa, renuntati la postarea lor.
- Este interzisa atasarea softurilor comerciale fara licenta si fisierelor de tip "crack" sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ( virusi, spyware ).
* Aceste mesaje / fisiere vor fi indepartate, iar membrul va fi sanctionat.


* Inainte de a crea un nou topic
- Verificati daca sunteti la rubrica in care acesta se incadreaza cel mai bine pentru a evita postarea aceluiasi subiect de 2 ori. Folositi functia "Cautare" daca este necesar.
- Alegeti un titlu adecvat, care sa insinueze continutul topicului. Evitati sa puneti nume incomplete sau de genul "lol", "ajutor", "urgent" etc.
- Incepand cu data de 01.02.2015, titlurile topicurilor trebuie sa respecte acest topic.
* Mesajele vor fi mutate / sterse, titlurile editate, iar membrul va fi sanctionat.
 

* Mesajele
- Off-topicul este permis, in limita bunului simt. Daca omului ii vine in minte o gluma in urma discutiei din cadrul unui topic si simte nevoia sa o spuna, este liber sa o faca. Comunitatea este una de socializare, de creare de prietenii virtuale.
Cu toate acestea, as prefera sa nu postati stiri la rubrica bancuri, sau sa intrebati cum va fi vremea la rubrica "Probleme hardware", asta nu inseamna off-topic, ci ca esti retardat. De asemenea, daca cineva intra si posteaza "foarte bine", "hahaha", ":))" etc la mai multe topicuri, atunci se considera spam, iar membrul va fi sanctionat.
- Nu folositi texte colorate in exces sau cu dimensiuni mari, decat daca este benefic.
- Inainte de a posta, cititi cu atentie ce s-a discutat inainte, pentru a evita repetarea. Valabil mai ales in cazul topicurilor ce se intind pe mai multe pagini.
- Verificati inca odata continutul mesajului inainte de a da "Trimite", pentru a nu se fi strecurat greseli care ar putea duce la neintelegerea acestuia. Incepand cu 24.08.2010, functia "Edit" a fost dezactivata pentru utilizatorii simplii deoarece se abuza de ea. 

- Este interzis dublu postul (dublu post = cand un utilizator posteaza un mesaj dupa ce a mai postat unul in mai putin de 12 ore)
NEW! Incepand cu 25.03.2016, functia "Edit" poate fi folosita doar in timp de 12h de la crearea postului/topicului.
- Este interzisa postarea aceluiasi mesaj de mai multe ori ( flood ).
NEW!! Incepand cu data de 18.06.2016, functia "BUMP TOPIC" este disponibila in toate topicurile create de voi si prin urmare nu veti mai avea voie sa dati posturi precum "UP" dupa 24h.
* Mesajele vor fi mutate / editate / sterse , iar membrul va fi sanctionat.

* Atasarea fisierelor
- In primul rand este interzis atasarea de fisiere care contravin legilor in vigoare, contin date cu caracter personal, virusi etc.
- Orice utilizator inregistrat poate atasa la un post fisiere pana la limita de 1024 kb, de aceea va rog sa evitati postarea de link-uri catre alte site-uri unde ati incarcat respectivele fisiere ( imagini de cele mai multe ori ).
 

Regula numarul 6: Avatare, semnaturi si informatii profil
- Atat in semnaturi, in avatare, dar si in informatiile de la profil (campurile pentru contacte, locatie, server preferat, nume anterior, interese etc) nu trebuie sa apara mesaje sau imagini ce au un continut obscen sau reclame catre alte forumuri/ site-uri / servere din alta comunitate.
- Semnaturile nu trebuie sa contina mai mult de 1 videoclip (de pe youtube) / 1 imagine mare (pana in 700x450) / 2 imagini mici (pana in 700x200) / un text mai mare de 10 randuri. 
* Imaginile/mesajele ce au un continut obscen vor fi sterse, iar in cazul semnaturilor privind a doua regula, imaginile/mesajele vor fi adaugate in spoiler de catre administrator in caz ca membrul refuza. In urma acestor fapte membrul va fi sanctionat. 

 

Regula numarul 7: Chat-ul

- Postarea de mesaje spam este interzisă și, după caz, poate duce la excluderea din chat pentru 24 de ore sau 1 avertisment pe forum.
- Atât pe chat cât si pe forum nu sunt permise insultele sau comportamentul abuziv; cei care încalcă regulile vor fi sancționați de către administratori sau moderatori cu un avertisment sau excluderea de pe forum. Nu vom tolera insultele la adresa persoanelor din staff care contribuie în mod voluntar la forum.
- Link-urile, publicitatea și imaginile cu conținut erotic sau nepotrivite pentru copii vor fi eliminate.
- Orice cerere cu scop ilegal sau publicarea de link-uri irelevante, fără drepturi de autor sunt strict interzise.

 

Motivele pentru care se va da warn / ban membrilor si cum se vor da acestea.

Link to comment
Share on other sites

  • Syko featured this topic
  • 1 month later...

Regula numarul 5: Nu sunt acceptate asa zisele "tepe"

In cadrul acestei comunitati sunt interzise asa zisele "tepe". Orice utilizator al forumului care va incerca si/sau va realiza un asemenea fapt va fi sanctionat cu ban 1 luna. In cazul moderatorilor sanctiunea consta in scoaterea definitiva a accesului + ban 1 luna.

!! A se lua la cunostinta ca pentru aceasta regula, orice utilizator ce detine accese precum tc, edit, pin etc la o categorie va fi considerat moderator si va fi sanctionat ca atare.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...