Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Yusaku

[Curiozitati] Deplasarea unei haite de lupi

Recommended Posts

fP4Luh4.png

De curand am vazut un post pe fb, facand legatura la un site "stiintific" creeat de ceva hipster anonim. Ceea ce m-a revoltat a fost faptul ca pustiul, desi nu are cunostinte de biologie animala si comportamentala, pe siteul lui apar tot felul de descrieri ( gen posturi motivationale pt fb ) :)), si din punctul meu de vedere, e gresit, pentru ca mna, poate unii sunt curiosi si vor sa afle anumite chestii, insa ceea ce afla e total eronat.

Poza originala a fost ffacuta de un jurnalist biolog al postului de televiuziune BBC ( documentarul a fost filmat in Canada - nu mai stiu in ce parc natural ). Haita din poza de mai sus era pe urmele unui bizon ( buffalo ), ce fusese ranit de 3 din lupii beta ce apartineau haitei respective.

Pentru mai multe lucruri interesante despre comportamentul lupilor in salbaticie, va recomand => Comportamentul lupului

Se stie ca in componenta unei haite se afla:

-perechea alfa ( femela si mascul - deobicei femela conduce haita, la noi in societate s-ar transpune drept - femeia ia toate deciziile, iar masculul vaneaza si protejeaza teritoriul impreuna cu cativa beta)

-lupii beta ( sunt cei mai puternici lupi din haita, care la un moment dat se vor bate pentru a deveni alfa pentru haita respectiva, sau vor pleca pentru a-si intemeia proria haita )

-puii lupoaicelor

-lupii cei batrani

-si in cele din urma, lupii outcast ( cei antisociali, numiti si omega, deobicei ei fiind numiti si lupii singuratici, pentru ca in final ei sunt goniti din haita din varii motive )

In poza de mai sus, deplasarea haitei se efectua astfel:

-femela este prima, face carare pentru haita, pentru a econimisi energia lupilor beta ( ca misiunea lor sa aiba succes )

- in spatele ei lupii beta

-la mijloc puii lopaicelor impreuna cu lupii batrani

-in spatele lor, alti lupi beta, cei neexperimentati

-aproape de final sunt lupii omega

-iar in spate, cel care are grija de haita, din spate, este masculul alfa, care incearca sa ascunda urmele haitei

Si pentru o calatorie si mai amanuntita asupra detaliilor despre lup, puteti arunca o privire aici => Lupul Gri

Share this post


Link to post
Share on other sites

am gasit mai multe .... o simpla "gugaleala" cu poza, si dai de tot felul de soareci de biblioteca tripati, care posteaza pe propriul lor "vlog", chestii inteligente :)), fara a consulta informatia luata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant. Se gasesc mai rar informatii despre lupi,pentru ca sunt pe cale de disparitie. Desi asta ar insemna sa fie mult mai atenti la ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

About Us

Fioriginal.Ro Gaming community

© FiOriginal.ro

Important Links

Rules

Important Links

Making a comeback
×
×
  • Create New...