Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Sign in to follow this  
retry

[Componente PC] Noile procesoare Intel Core bazate pe arhitectura Sandy Brid

Recommended Posts

Noile procesoare Intel Core bazate pe arhitectura Sandy Bridge

Arhitectura Sandy Bridge a fost anunţată de ceva timp, iar acum Intel a venit cu lista de procesoare şi chipset-uri aferentă. Pe scurt, Intel ne oferă a doua generaţie de procesoare Core i3, i5 şi i7. Folosind procesul de construcţie pe 32 de nanometri, cele 29 de procesoare pentru desktop-uri şi laptopuri prezentate iniţial au denumirile cu o cifră mai lungi decât cele din prima generaţie. Spre exemplu, printre modelele dedicate segmentului portabil avem Core i7-2630QM, i5-2410M şi i3-2310M. Pentru cei care au urmărit procesorele din prima generaţie Core, cifra 2 a fost adăugată în faţa indicativului de până acum.

intel-sandy-bridge-arhitectura-s.jpg?width=440&height=329

Arhitectura Sandy Bridge este prima care integrează în acelaşi chip unitatea de procesare, controller-ul de memorie şi unitatea de procesare grafică. Poate vă întrebaţi dacă nu cumva aveam aceeaşi configuraţie şi până acum. Răspunsul este nu. Procesorul era separat de chip-ul care integra placa video şi controller-ul de memorie, fiind însă amplasate în aceeaşi capsulă. Intel oferă acum două plăci grafice integrate, HD 2000 şi HD 3000, despre care susţine că pot atinge o performaţă de două ori mai mare decât cea oferită de GMA 4500. Odată cu ele sunt introduse şi tehnologii precum Intel Quick Sync Video (procesare video hardware) şi InThru 3D (vizionarea filmelor Blu-ray 3D cu ajutorul ochelarilor stereoscopici).

intel-core-gen-2-desktop-s.jpg?width=440&height=328

Consumul mai redus pare să fie una din cele mai atractive facilităţi oferite de a doua generaţie de procesoare Intel Core. Printre facilităţile oferite de noile chipset-uri se numără posibilitatea de-a opri alimentarea unităţii optice atunci când nu este folosită. Din păcate, standardul USB 3.0 nu este suportat nativ de noile chipset-uri. Plăcile noi de baza vor avea nevoie de controller-e separate pentru a avea mufe USB albastre în configuraţie. Primele sisteme desktop şi portabile care integrează noile procesoare Intel Core vor intra pe piaţă într-un viitor foarte apropiat.

intel-core-gen-2-mobile-s.jpg?width=440&height=332

Sursa: Engadget.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

I3 functioneaza ca 4 procesoare

I5 ?

[sCo_hmmthink.gif]

I7 ?

[sCo_hmmthink.gif]

spunemi si mie

Share this post


Link to post
Share on other sites

i3 este dual core -> 2 nuclee

i5 este quad core - 4 nuclee

i7 este hexa core - 6 nuclee

lamurit ? :D

eu am un intel pentium B950 ... tot cu tehno sandy bridge ... singura diferenta dintre i3-2310M si B950 este frecventa ... i3 (2.4ghz)functioneaza la o frecventa putin mai mare decat b950 (2.1ghz) ... in rest atat b950 cat si i3 au procesor grafic incorporat (intel HD3000)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I3 functioneaza ca 4 procesoare I5 , I7 ?

Da, intr-un fel c-am asa e, 4 procesoare intr-unul singur... dar conteaza mult si frecventa cu care merge, plus technologia de virtualizare, adica pe linga cele 4 nuclee fizice mai ai inca 4 virtuale... deci in total ai 8 nuclee precum vezi in imaginea adaugata de mine.

Imaginea mai trebuia retusata dar din pacate nu ma prea pricep la editat fotografii :).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

About Us

Fioriginal.Ro Gaming community

© FiOriginal.ro

Important Links

Rules

Important Links

Making a comeback
×
×
  • Create New...