Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Sign in to follow this  
retry

[Componente PC] Memorii DDR4

Recommended Posts

Samsung a terminat dezvoltarea primelor memorii DDR4 din lume

Desi noile module de memorie DDR4 sunt programate sa apara pe piata abia la inceputul anului 2012, cei de la Samsung ne-au demonstrat ca pot lucra chiar si cu viteza luminii. Samsung tocmai ce a anuntat ca a dus la bun sfarsit procesul de dezvoltare al noi tehnologii DDR4 DRAM.

Pe langa faptul ca vor fi mai rapide decat predecesoarele lor, DDR3-urile, noile module vor avea de asemenea un consum mai redus de energie.

Pentru a obtine acest nivel scazut al consumului, cei de la Samsung au folosit procesul tehnologic de 30 nanometri.

samsung-ddr4-dram.jpg

Iar daca va intrebati cu cat sunt mai rapide noile memorii fata de actualele DDR3-uri, ei bine, ratele de transfer pot atinge 2.133Gbps la 1.2V, comparativ cu cele ale DDR3-urilor care au viteze de pana la 1.6Gbps, fie la 1.35V fie la 1.5V.

Modulele sunt construite pe o noua arhitectura, care le ajuta sa faca saltul de la 1.6Gbps la 3.2Gbps.

In plus, cand sunt folosite pe notebook-uri, noile memorii DDR4 reduc consumul de energie cu pana la 40%.

Noile module folosesc tehnologia Pseudo Open Drain (POD), un nou procedeu care a fost adaptat graficelor DRAM de inalta performanta, astfel incat sa permita noile produse sa consume jumatate din energia folosita de actualele DDR3-uri cand citesc sau scriu date.

In prezent, Samsung colaboreaza cu o serie de producatori de servere, pentru ca pana in a doua jumatate a acestui an sa termine strandardizarea tehnologiilor DDR4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scz cred ca am uitat sa scriu m-am interesat si am vazut ca actualele Memorii DDR3 de la anu vor fi depasite de cele de DDR4 si for avea Hz de peste 4Hz. Mai precis, memoriile DDR4 vor avea frecvenţe între 2133 MHz şi 4266 MHz

Am sa citez

Se încearcă reducerea voltajului undeva la 1.05V (DDR3-ul merge la 1.5V, iar DDR2 la 1.8V în mod default), pentru eficientizarea consumului de energie. De asemenea, procesul de fabricaţie în tehnologie de 32 nm sau 36 nm va permite creşterea numărului de tranzistori.

Unul dintre dezavantajele despre care se vorbeşte în momentul de faţă este lucrul în dual, tri sau quad channel. Fiecare canal va suporta un singur modul de memorie . Asta înseamnă că va trebui să achiziţionăm module de capacitate mai mare, pentru care vom plăti mai mulţi bani.

Proiectarea memoriilor DDR4 se va finaliza în 2011, iar comercializarea lor se va face cel mai probabil din 2012.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

About Us

Fioriginal.Ro Gaming community

© FiOriginal.ro

Important Links

Rules

Important Links

Making a comeback
×
×
  • Create New...