Sari la conținut
Venom

● “Nu există nicio diferenţă între moarte şi viaţă” – asta susţine primul mare filozof al lumii

Recommended Posts

Salut!

Thales din Milet (635-543 î.Ch.) este considerat ca fiind primul filozof din istorie şi căruia i se atribuie afirmaţia că totul se naşte din apă, acesta fiind elementul comun al tuturor lucrurilor. Thales a murit la o vârstă înaintată, în timpul unor manifestări sportive, din cauza unor călduri excesive. Pe mormântul său este o inscripție care spune: „Aici, într-un mormânt strâmt zace marele Thales; totuși renumita sa înțelepciune a ajuns la ceruri”.

Totodată, Thales a fost cel care susţinea de asemenea că nu există o adevărată diferenţă între viaţă şi moart

În legătură cu acest lucru, cineva l-a întrebat odată:
– Păi dacă nu există nicio diferenţă, de ce nu mori?
– Tocmai de aceea – a răspuns Thales – pentru că nu există nicio diferenţă.
Îi mai e frică cuiva de moarte, ştiind lucrul acesta?

Sursa: Lovendal.Ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mda, nu stiu cum sa raspund la asta :)), avand in vedere ca abordezi subiectul din punct de vedere filosofic, mda, poti spune ca nu murim, pentru ca ramanem in mintea celor dragi. insa abordand subiectul din punctul meu de vedere, kaput e kaput. adica nu am vazut nici o mumie sepsi pe strada ( inca ) sau nu l-am vazut pe vlad tepes prin transilvania. adica din punct de vedere biologic, moartea e sfarsitul. ti-a cedat inima, treptat iti vor ceda toate, iar in momentul in care creierul nu mai este oxigenat, neuronii se autodistrug, iar prin dizolvarea structurii lor in cerebelos, se creeaza o substanta, ma lasa memoria de la alzheimer, care pur si simplu determina creierul sa devina o pasta. deci da, este o mare diferenta intre viata si moarte. 

niciodata nu mi-au placut site-urile astea anonime, astea spiritiste ... afirma lucruri pe care nici ei nu le pot explica 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Site-ul este conspirationist.

Fiecare cu conspiratiile sale.

Eu unul am o alta parere despre moarte. E-n una dintre topicurile de aici. Mai exact, cred ca omul moare doar cu corpul si cu mentalul constient. Ce este subconstient ramane in adanc. Nu stiu multe despre partile fizice, stiu doar ce e mai adanc.

Scrierile budiste explica moartea prin reincarnare. Omul moare, corpul subtil al omului se desprinde de corpul omului si germineaza in neant pana constiinta se va reincarna pe sine, manifestandu-se din nou si din nou.

Editat de Venom

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×