Sari la conținut
Venom

[Curiozitati] Chakrele

Recommended Posts

Salut!

Chakrele sunt centri energetici prin care curge energia vitala de pe corpul nostru subtil(cum unora ne place sa-l numim suflet,acest corp subtil este cel de-al doilea corp dupa cel fizic,cel care ne guverneaza).Chakrele sunt ca si niste roti,pentru ca par ca niste vortexuri de energie prin care curge prana(viata).Intrebuintarea lor este sa controleze circulatia energiei prin organism. Aceste chakre sunt pozitionate de-a lungul coloanei vertebrale fiecare avand diferite functii.

Mai jos am sa vorbesc despre cele 7 chakre primare,dar mai intai sa vedem care sunt acestea:

1.Muladhara (chakara radacinii)

2.Svadhishthana (chakra bazinului)

3.Manipura (chakra buricului)

4.Anahata (chakra inimii)

5.Vishuddha (chakra gatului)

6.Ajna (cel de-al treilea ochi sau chakra fruntii)

7. Sahasrara (chakra coroanei)

 

Fiecare chakra reprezinta o anumita frecventa si stari de constiinta inalte,ele ducand la urma la iluminare spirituala.

Cele trei chakre inferioare guverneaza viata materiala si supravietuirea organica. Cele superioare se ocupa de viata spirituala si de creativitate.Nu-n cele din urma,chakra inimii deblocheaza intregul sistem.

Aceste chakre sunt precum portile prin care trebuie sa trecem pentru a ajunge la starea cea mai inalta de constiinta.

Corpul nostru fizic si corpul nostru subtil corespund unor chakre specifice:

1.Muladhara:

Muladhara inseamna radacina.Ea este axata pe supravietuire(obtinerea hranei,a apei,a adapostului,a banilor,materialelor,etc.). Lumea exterioara este vazuta ca un mijloc de siguranta. Multi oameni nu avanseaza niciodata mai departe de aceasta chakra. Obsedati de supravietuire si siguranta,interesele lor nu trec niciodata de a manca,a bea si alte instince.Uita-te in jur ca sa iti dai seama ca aproximativ toata lumea este blocata in aceasta chakra hranindu-si dorinta de a castiga bani,materiale si alte uzuri.

2.Svadhishthana:

In aceasta chakra isi are loc sinele. Svadhishthana este locul pornirilor poftelor instinctive ce iau nastere din profunzimea inconstientului.Aceasta chakra este asociata cu cautarea placerilor si senzatiilor prin intermediul contactului sexual(pentru ca se afla in zona genitala). Te-ai convins de ce exista violatori. :)

In ziua de azi,multi oameni nu trec de aceasta chakra. Sunt obsedati de nevoi emotionale si uita de ratiune si intuitie,ei fiind acaparati de nevoile sexuale.Acele societati in care majoritatea oamenilor sunt blocati in aceasta chakra sunt axate pe placeri sexuale,inclusiv modul de exprimare artistica si culturala(cartile de dragoste sau cele cu continut erotic).

3.Manipura:

Manipura este centrul prin care circula energia pranica in organism controland functiile corporale.Manipura este caracterizata ca si egoul,pentru ca oamenii care sunt prinsi in aceasta chakra vor sa domine si sa manipuleze. Ea se exprima prin dorinta de a obtine bogatie,putere,prestigiu,statut si recunoasterea celor din jur,dar si prin distractiile de tip fizice(petreceri,droguri,fumat,bauturi acloolice,etc.)

4.Anahata:

Anahata este centrul constiintei umane fiind considerata cea mai buna chakra pentru meditatie,ea purificand emotiile. Cei care traiesc in aceasta chakra,iubesc absolut tot ce este in jur neconditionat. Fiecare persoana este vazuta ca o persoana unica si perfecta,ce actioneaza conform propriei naturi. Ea accepta calitatile si defectele celorlalti.

5.Vishuddha:

Vishuddha sau chakra gatului este centrul care purifica si armonizeaza mintea si trupul,aduce intelegere,echilibru,calm si perfectiune.In loc de trairile negative,vor exista doar pacea,relaxarea si calmul. Acest nivel de constientizare duce constiinta intr-o stare de perfecta beatitudine,lumea devenind experienta paradiziaca.

6.Ajna:

Ajna este centrul intelepciunii,inteligentei superioare,al realizarii de sine si al autocontrolului,constiinta deschizandu-se catre divin. Chakra Ajna dezvolta intuitia,puterea de patrundere,perceptiile extrasenzoriale si puteri supranaturale. Ea este centrul telepatiei.

Acest ochi este mai valoros decat 10.000 de ochi fizici. Probabil ca l-ai vazut in semnul Illuminati. :)

7.Sahasrara:

Sahasrara(cele 1000 de petale) este centrul unificarii constiintei ,unificarii in universalitate si totalitatea infinitului inefabil si inexprimabil.Aceasta chakra este realizarea deplina a cunoasterii supreme in iluminare spirituala. Cel care traieste aceasta experienta,devina una si aceeasi cu experienta in sine. Aceasta chakra reprezinta totalitatea lui Dumnezeu,centrul a orice din nimicul infinit. Calea catre Nirvana.

Pace si calm!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×