Sari la conținut
Venom

[Sfaturi Practice] Prezentul

Recommended Posts

Salut!

Prezentul este momentul din care ia nastere viitorul nostru. Trecutul ne-a oferit comori si experiente,iar prezentul ne ofera sansa de a le folosi cu intelepciune.

Prezentul e "locul"  de unde renaste Fiinta,Sinele tau superior.

Prezentul e momentul oportun de a ne oferi un viitor frumos. Trebuie sa invatam din aceasta oprotunitate,caci bunatatile viitorului se vor pierde in vid.

Obiectivele si ambitiile trecutului ne ofera darurile de care ne bucuram in Prezent. Daca aceste daruri sunt minore,inseamna ca si eforturile noastre au fost nesemnificative.  Orice secunda trecuta, devine un trecut.

Cat de eficient te folosesti de acest lucru? Cat de des iti traiesti Prezentul?

Clipa prezenta nu este interesata de esecurile de ieri sau de regretele de maine. Cea mai mare oportunitate pe care o aduce Prezentul este schimbarea si locul Fiintei de unde izvorasc sentimentele autentice. Prezentul nu poate fi trecut sau viitor.

Nu mai trai in trecut sau in viitor. Bucara-te de clipa Acum. Traieste clipa Acum.

In spatele formelor de viata care sunt supuse nasterii si mortii exista singura viata,eterna si omniprezenta. Unii oameni numesc acest lucru "Dumnezeu",dar acest cuvant nu explica nimic,in afara de conceptul gresit cu un om barbos de sex masculin. Nici cuvantul "Fiinta" nu explica nimic deoarece nu reduce infinitul invizibil si nici o imagine mentala nu-i putem crea. Este propria noastra prezenta,si ne este accesibila sub forma propriului sentiment de prezenta.Ea poate fi cunoscuta numai cand mintea este tacuta. Cand esti prezent,cand atentia iti este indreptata total si foarte intens asupra clipei Acum,Fiinta poate fi simtita,dar nu poate fi niciodata inteleasa mental.

Fa efortul de a fi prezent. In mod normal,ar trebui sa nu faci niciun efort,dar daca iau in considerare haosul mintii din zilele noastre,ar trebui sa te hipnotizez. :)

Cand esti prezent,creezi spatiu,iar cand creezi spatiu,egoul isi pierde din intensitate si Sinele iese la suprafata.

Din Sinele nostru izvoraste adevarata fericire,beatitudine,pace si iubirea eterna.

Fii prezent!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×