Jump to content
Sign in to follow this  
Ștefan

[Informatii utile] De ce branzeturile elvetiene au gauri in compozitie.

Recommended Posts

Dupa un secol de studii si cercetari, oamenii de stiinta au descifrat misterul... gaurilor din svaiter.

Spatiile libere de forma sferica, din compozitia unor faimoase branzeturi elvetiene, ca Emmental sau Appenzell, sunt provocate de mici particule de fan care cad in vasele de lapte, in timp ce vacile sunt mulse.

E descoperirea facuta de prestigiosul Institut de Cercetari Alimentare, cu sediul in Berna.

Particulele de fan degaja un gaz in timpul procesului de fermentare si asa apar gaurile, se explica intr-un comunicat, care elucideaza enigma ce ii fascineaza de atata vreme pe copii si adulti deopotriva.

Aceiasi cercetatori au mai constatat ca respectivele gauri au tendinta sa dispara, cand laptele este colectat cu tehnici moderne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...