banner
» Index » Huburi » Tutoriale huburi » Modificare limita linux
cterrorist

= Huburi DC =Modificare limita 1024 utilizatori verlihubProbabil ca mai toti cei care am instalat verlihub pe linux ne-am lovit de problema asta la un moment dat. O limita din linux nu permite ca pe hub sa se poata conecta mai mult de 1024 useri. Limita se poate scoate foarte usor, urmand intocmai pasii de mai jos:

1. Inchideti hubul(rile), deschideti un terminal, va logati ca root, si scrieti "ulimit -n 10240" . Dupa cum ati ghicit, limita va fi mutata astfel la 10240 de useri, iar daca aveti un hub cu mai multi useri, puteti seta ce numar doriti :P
* Foarte mare atentie, comanda este "ulimit -n" nu "unlimit -n" adica fara n. Spun asta pt ca si eu am facut greseala de a citi unlimit gandindu-ma la nelimitat .
** Nu uitati sa inchideti hubul inainte de a da comanda, altfel nu va avea efect.
- Comanda trebuie data de fiecare data dupa ce ati dat restart la sistem.
- Pentru a verifica, tot in terminal, schimbati calea catre folderul in care este instalat hubul ( "cd /etc/verlihub" - setarile default ) si scrieti "ulimit -n". Va va aparea limita.

2. Pentru ca setarea sa ramana definitiva si activa dupa fiecare restart, fara a mai fi nevoie sa tastati nimic ulterior, urmati pasii urmatori:
- Mergeti in /etc/security/, deschideti fisierul limits.conf ( daca nu aveti decat acces ssh, va duceti in /etc/security si tastati "nano limits.conf" )
- La finalul fisierului, adaugati urmatoarele linii :
"nume-user soft nofile 10240
nume-user hard nofile 10240"

De exemplu, daca hubul ruleaza ca root inlocuiti nume-user cu root:
"root soft nofile 10240
root hard nofile 10240"
- Salvati fisierul, iar la primul restart va intra in aplicare noua limitare.

V-ar mai putea interesa:

Tutorial instalare verlihub pe linux

Pluginuri si scripturi pentru verlihub

Tutorial instalare mai multe huburi pe acelasi pc
strongdc

= Huburi FioriGinaL =