Sari la conținut
Nyn3

[Curiozitati] Diferenta dintre spiritualitate si religie

Recommended Posts

Salut!

Oamenii au tendinta sau credinta de a confunda spiritualitatea cu religia si cu supranaturalul. Desigur ca sunt asemanari intre acesti doi termeni,dar diferentele sunt dominante.

Oamenii cred ca noi am fost creati de un anume "Dumnezeu" si ca suntem slujitorii lui,iar acest proces de slujire se efectueaza doar cu religia,drept luata si spiritualitate.

Pe de alta parte,religia poate fi si un partizan intolerant și exclusivit al doctrinelor,divizand oamenii in grupuri conflictuale. Singura putere a adevaratelor grupuri spirituale provine din esenta si originalitatea descoperirii adevarului,neavand restrictii sau idei bolnavicioase si de slujire.  Singurul "sanctuar" al spiritualitatii este descoperirea sinelui,in nici un caz slujirea a ceva sau cuiva.

Religia,insa,nu-si pierde apartenenta in ridicarea micilor edificii ecleziastice si reprezentantii oficiali ai acestora.

Singurul coeficient comun este credinta si intrigarea omului catre meditatie,insa diferentele sunt uriase,explicate mai sus.

Asadar,spiritualitate contine singurul adevar universal fara varietati in timp si spatiu. El aduce pacea,calmul si armonia,nu slujirea.

Toate celelalte calitati sunt inventii ale ego-ului.

Pace!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×