Sari la conținut
Nyn3

● Depasirea fricii

Recommended Posts

Salut!

Tendinta noastra de a reactiona exagerat de prost si neinteligibil la pericolele la care suntem expusi nu e valabila doar in cazul superstitiilor,ci si in cazul multor altor elemente de care ne temem,pe langa fobii: dezaprobarea celorlalti,respingerea,esecul,lipsa de actiune,etc. Sistemul nostru reactiv functioneaza pe aceleasi tipare de cand lumea. Ca paranteza "interumana", am fost amenintati pe cale de supravietuire si reproducere sexuala. Cert este ca pe vremuri aveam motive de frica,iar acum...

Cum combati asta? Pai simplu. Totul tine de tine,de cum etichetezi tu lucrurile sau evenimentele,de bune sau rele si de starea ta interioara(aici ma refer la prezenta). Nu trebuie sa reactionam defensiv sau sa atacam in astfel de situatii,ci sa devenim prezenti.

Tine minte: Intotdeauna,cand ai impresia sau vezi ca teama se instaleaza in mintea si in corpul tau,observ-o. Nu o gandi,ci observ-o. Simte-o-n tine si dizolv-o! Suna oarecum stangaci sau nepotrivit,dar cu acest exercitiu de perceptie,vei trece peste rationament si vei dizolva teama.

Tin minte ca in unele dintre articolele premergatoare am vorbit si despre infruntarea acestei frici. Tind acum sa precizez ceva important de aceasta afirmatie redutabila. Infruntarea fricii tine de doua situatii:

  1. Atunci cand esti impiedicat sa intreprinzi sau sa actionezi intr-un caz.
  2. Atunci cand esti in stare de alerta(bataie,conflicte,etc.).

In primul caz,infrunt-o. In al doilea caz,evit-o.

Nu ai nevoie de cine stie ce cunoastere sau eficienta in a testa aceste exercitii,ci doar prezenta.

Ca sa te convingi de acest sfat,cauta un paianjen si pune-l pe tine. Lasa-l cateva minute bune si priveste-l. Nu-l judeca. Simte-ti corpul si emotia. 

Ce este frica atunci cand nu este alimentata? Da-mi tu raspunsul.

Pace si calm!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 21.04.2017 la 9:32, Nyn3 a spus:

Ca sa te convingi de acest sfat,cauta un paianjen si pune-l pe tine. Lasa-l cateva minute bune si priveste-l. Nu-l judeca. Simte-ti corpul si emotia. 

:)) foarte bun exemplul.

De asemenea, când vrei să înfrunți teama de păianjeni , șerpi ,etc , trebuie să te gândești că ești superior ca specie acelui animal. Dacă asta nu merge, gândește practic: unui păianjen îi e frică mai tare de tine decât ție ți-e frică de el.Dacă un păianjen te pișcă , o face ca mișcare defensivă și nu te afectează prea mult.Dar dacă tu vrei să te aperi și-l strivești, îl omori, ceea ce e mult mai grav decât un păianjen ar putea face. ( Acum vorbeam de cei inofensivi ,căci dacă dai de unul periculos ar fi mai bine să te aperi înainte s-o iei pe coajă ).

De asemenea, pentru cei cu teamă de întuneric , e impropriu spus teamă ,, de întuneric '' căci noi ne temem de noi înșine, de gândurile noastre pe care nu le putem opri doar deschizând ochii.În întuneric , suntem cei mai expuși fricilor, pentru că nu avem siguranța că suntem ,, safe ''. În acest caz nu avem destulă încredere că ne putem apăra singuri. Trebuie să ne gândim doar că suntem superiori a orice pe pământul ăsta , asta neînsemnând că putem face chiar orice. ( Doar părerea mea ).

O singură frică e bine să o ai: de Dumnezeu. Dacă nici pe aceea nu o ai , e la fel de bine , depinzând de credința fiecăruia.

Editat de Illusion

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu vrea sa îți inoculez idei și concepții care sunt împotriva concepțiilor și valorilor tale morale și bazale în religie,dar e o eroare să îți fie teama de Dumnezeu.

Dumnezeu e tot ceea ce vezi în jur: e spatiu,e ocean,e aer,ești tu,e starea de bucurie,e tot.

Fiecare avem puterea de a ne crea propria realitate,deci suntem creatori. Și nu numai,concepția că Dumnezeu este cineva te divizează de existență.

Dincolo de par,de bărbie,de mâini,de picioare,se afla adevăratul Eu. Acela e Dumnezeu,pentru că dacă n-ar fi el,conștiința nu s-ar mai exprima pe sine.

Teama nu are nici o legătură cu creația. Teama este suportul egoului. Teama divizează. Noi suntem un întreg.

Foarte bine că dai pe aici și afli noutăți.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×