Sari la conținut
Venom

[Curiozitati] 7 predictii infricosatoare pentru anul 2017, ce au mari sanse sa devina realitate

Recommended Posts

Salut!

2016 a fost un an prost. Celebrități îndrăgite au murit, teroriștii au masacrat zeci de oameni, Alep-ul a fost devastat, Yemen-ul a fost trimis în iad, Coreea de Nord a detonat două bombe nucleare, iar SUA a a avut parte de cele mai controversate alegeri din istoria sa.

Credeţi că, gata, s-au terminat lucrurile rele pentru omenire? Din păcate, nu. Iată în continuare o listă cu cele mai înfricoşătoare previziuni pentru anul 2017.

Eu sper din toată inima ca aceste previziuni să nu se împlinească niciodată.

banca-italiei1) Colapsul sistemului bancar din Italia

Toţi experţii spun că sistemul bancar din Italia este gata să se prăbuşească. Italia a scăpat ca prin minune din criza economică mondială din anul 2008, dar se pare că nu va mai scăpa în anul 2017.

Italia este cea de a 8-a economie din lume. Este, de asemenea, o țară din zona euro, astfel încât prăbuşirea sistemului ei bancar ar putea duce în jos întreaga Uniune Europeană. Gândiţi-vă doar că criza datoriilor din Grecia aproape că a prăbușit euro, iar Grecia nu este decât pe locul 50 în economiile lumii.

sua-china2) SUA și China se vor angaja într-un război comercial

Odată ajuns preşedinte, Donald Trump nu a făcut niciun secret în a se război comercial cu China. El vrea să pună taxe la mărfurile chinezești, dând astfel o mare lovitură Beijing-ului. SUA și China s-ar putea implica într-un război comercial dureros; a nu se uita că valoarea comerţului dintre cele două state este de 600 de miliarde de dolari.

talibani3) Talibanii preiau din nou controlul asupra Afghanistanului

Imediat după evenimentele teroriste 9/11 din 2001 de la New York, administraţia americană a atacat Afghanistanul, considerând că talibanii (ce controlau atunci această ţară) ar fi fost de vină pentru atacurile teroriste din SUA. În prezent, SUA are 10.000 de trupe staționate în Afghanistan, dar Pentagonul şi aliaţii săi au început deja să-şi retragă trupele militare. Problema e că aproape 150 din 400 de districte ale Afghanistanului sunt deja în totalitate sau parțial sub controlul talibanilor şi ar fi şanse ca ei să recucerească întreaga ţară în anul 2017.

4) Extremistul Jean Marine Le Pen este ales președinte al Franței

Extremistul Jean Marine Le Pen este în prezent lider în sondajele pentru alegerile prezidenţiale din 2017 din Franța. Asta nu e bine. El a negat în mod repetat Holocaustul, iar printre membrii partidului său se află colaboratori francezi din cel de-al doilea război mondial.

În cazul în care Le Pen va deveni liderul Franței, acesta a promis că va scoate Franţa din Uniunea Europeană. Nu va mai fi un “Brexit” (adică ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), ci un “Frexit”. Dacă s-ar întâmpla lucrul acesta, care va fi soarta viitoare a Uniunii Europene? Probabil că se va prăbuşi şi va trebui a se construi o altă structură politică şi economică.

arme-nucleare5) Coreea de Nord devine complet nucleară

Coreea de Nord este o națiune imprevizibilă; în timp ce unii sunt îngrijoraţi de bombele nucleare iraniene, poate că ar trebui ca marea preocupare să fie Coreea de Nord.

În 2016, Phenian-ul a efectuat două teste nucleare, ridicând numărul de teste la cinci. Nicio altă națiune nu a mai făcut cinci teste fără a perfecționa un dispozitiv care se poate atașa la o rachetă. De aceea, oricât de nebunesc ar suna, Coreea de Nord ar putea fi mai aproape de a implementa rachetele nucleare decât ne putem da seama.

Estimările iniţiale spun de jumătatea anului 2018 ca punctul în care Coreea de Nord ar putea ajunge la o capacitate nucleară completă, dar există o șansă ca totul să fie mai devreme.

isis6) ISIS declanşează carnagiul în Europa

În 13 luni, începând cu noiembrie 2015, ISIS și aliaţii săi teroriști au ucis peste 260 de oameni nevinovați în Europa; numărul ar putea fi şi mai mare dacă am adăuga și atacurile din Turcia. (Turcia stă atât în Europa cât și în Asia.)

Cum în Iraq și Siria structurile ISIS încep să se prăbușească, jihadiștii vor veni în Occident cu un singur scop: de a provoca pierderi maxime pentru civili. În conformitate cu Europol, acești luptători vor încerca în perioada următoare să lanseze atacuri în țări europene, ca Franța, Germania, Marea Britanie. Înfricoşător e faptul că se crede că aceste atacuri pot implica şi arme de distrugere în masă.

atac-cibernetic7) Un atac cibernetic înfricoşător

Pe 23 decembrie 2015, un grup de hackeri au atacat sistemele informatice a trei centrale electrice din vestul Ucrainei, lăsând 230.000 de locuinţe fără electricitate în mijlocul unei ierni geroase. Acesta a fost primul atac major cibernetic din istorie asupra unei reţele de electricitate. Şi mai mult decât atât, aceste centrale electrice din Ucraina au avut parte de o mai bună protecție cibernetică decât majoritatea celor din SUA.

Experții de politică externă au avertizat cu privire la un atac cibernetic asupra infrastructurilor vitale din SUA. În Ucraina, electricitatea a fost restabilită după șase ore, prin utilizarea de comenzi manuale, care nu se regăsesc în stațiile din SUA. În cazul unui atac similar în SUA, electricitatea nu s-ar putea restabili decât peste câteva luni.

Sursa: Lovendal.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×