Sari la conținut
Venom

[Sfaturi Practice] Îmbătrânirea creierului

Recommended Posts

Salutare!

În articolul precedent am vorbit despre creier.Acum voi vorbi tot despre creier.

Creierul este supus și el ca și corpul nostru sau ca orice material/ființă unei uzuri progresive. Diminuarea performanțelor creierului începe foarte devreme. Vocabularul se diminuează odată cu vârsta. Însă sunt și antiteze conform numeroaselor studii despre cogniție(cum am spus și în articolul precedent) cum că îmbătrânirea creierului diminuează plasticitatea și conexiunea neuronală ceea ce duce la involuția vocabularului sau a reținerii.

Cum am spus,mintea nu uită însă creierul nu va mai avea puterea de a se exprima prin totalitatea informațiilor impregnate în minte datorită îmbătrânirii creierului( plasticitatea*si conexiunile neuronale).

*Am ținut să mă repet în cazul în care nu am fost destul de clar cu prima frază*

Toate functiile se degradează treptat odată cu vârsta (raționament,vocabular,memorie,atenție etc).Performanțele în ceea ce privește vocabularul sporesc până la vârsta de 50 de ani,după care rămân stabile sau scad ușor.

Însă cu vârsta apar și unele "stări beatifice" deoarece anxietatea ar putea fi în medie mai bine gestionată și să devină mai puțin gravă cu vârsta.

Îmbătrânirea creierului este consecința modificărilor structuri sale. Putem ajuta ca această îmbătrânire să nu fie un declin enorm și să-i scădem intensitatea. Sunt foarte multe activități care pot ajuta creierului să-și mențină o sănătate optimă și să nu amplifice procesul de îmbătrânire. Activitățile le găsești menționate în mare parte în "esența" articolelor mele. Îți urez succes. 

*- îți propun să te documentezi pe net sau în dex deoarece acest termen este complex.

Pace și calm!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 16/12/2016 la 21:38, Venom a spus:

 

Cum am spus,mintea nu uită însă creierul nu va mai avea puterea de a se exprima prin totalitatea informațiilor impregnate în minte datorită îmbătrânirii creierului( plasticitatea*si conexiunile neuronale).

 

Îmbătrânirea creierului este consecința modificărilor structuri sale. Putem ajuta ca această îmbătrânire să nu fie un declin enorm și să-i scădem intensitatea. Sunt foarte multe activități care pot ajuta creierului să-și mențină o sănătate optimă și să nu amplifice procesul de îmbătrânire.

 

Mintea este o regiune in lobul temporal, deci implicit, "mintea" se va degrada o data cu creierul. Ceea ce unii oameni numesc minte, este acea regiune care ajuta la stocarea, analizarea si actualizarea informatiilor. Exemplu: culoarea ochilor, culoarea parului, scrisul, vorbitul ( pt ca se afla in aceeasi regiune cu zona in care se exercita auzul si echilibrul corpului.

 

Al doilea punct, din pacate, nu poti ajuta sau stopa degenerarea retelei neuronale, inca. Suntem programati genetic si avem termen de expirare. Totul tine de genele pe care le mostenim, de mediul in care traim. Si spun INCA, pentru ca Ellon Musk lucreaza la o retea inter-neuronala bazata pe micro-chipuri. Acest lucru poate ajuta la combaterea Alzheimerului sau pierderii temporare de memorie si implicit asa se poate impiedica si degenerarea creierului, adica, poate cine stie, in vreo 50 de ani, o sa avem doar micro-chipuri, in loc de creierul anatomic propriu-zis. Faza cu activitatil, e doar o iluzie, un marketing ieftin ... in rest, sunt total de acord cu ce ai scris :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×