Sari la conținut
Yusaku

[Curiozitati] De ce este ciocolata otrava pentru caini

Recommended Posts

chocolate-dog.jpg

Dupa cum bine stiti, majoritatea, ciocolata sau cacao ( in doze mari ) poate fi letala pentru caini si pentru pisici ( da, chiar si pentru pisici, insa pisicile nu manca prea multe dulciuri, asa cum o fac cainii, pentru ca nu au muguri gustativi pentru dulce )

Totul tine de biochimie :). Cacao este constituita din molecule numite teobromine

coffein_theophyllin_theobromin.gif

theobromin-300x199.jpg

Teobromina este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao (în proportie de 1,5-3%), de cafea și în frunzele de ceai. Numele provine din limba greacă (theos = zeu; broma = hrană). Ea este ca și cofeina o substanță organică un alcaloid care face parte din grupa metilxantinelor, având ca și cofeina un efect excitant al sistemului nervos. Teobromina este o substanta cristalină, cu gust amar. Teobromina este otrăvitoare pentru câini, chiar în cantități foarte mici, se aceea nu este indicat să li se dea acestora produse care conțin cafea sau cacao (de exemplu ciocolată). Detalii despre Teobromina

Se aseamana ca si structura cu moleculele de cafeina, si la fel ca si acestea, blocheaza receptorii de adenozina ( Adenozina -> Un nucleozid care contine la baza adenina. adenozina actioneaza in scopul dilatarii arterelor coronare si este utilizata in tehnicile de explorare ale inimii (miocardului) cu thalium. (LINK DETALII)

Caffeine_and_adenosine.jpg

Pentru mai multe detalii, va invit sa urmariti un video detaliat :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×