banner
» Index » Cstrike » Tutoriale servere » Pornire/oprire server
cterrorist

= Cstrike 1.6 =

cs 1.6 bannerCum pornim / oprim un server de counter strike pe linuxExagerat spus tutorial, insa tinand cont ca stiu mai multe modalitati de pornire a unui server, m-am decis sa va impartasesc asta :P . De asemenea, daca stiti altele mai bune, v-as fi recunoscator daca mi le-ati transmite pentru a le posta.

Pentru pornire:


Metoda 1: Prima si cea mai simpla este sa dati in terminal urmatoarea comanda:

Cod: ./hlds_run -game cstrike +ip ip.extern +port 27015 -pingboost 1 -nomaster +maxplayers 22 +map de_dust

Metoda 2: A 2-a metoda si cea mai comuna este aceea de a porni serverul in background cu serviciul "screen",pentru a nu lasa consola deschisa folosind comanda:

Cod: screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip ip.extern +port 27015 -pingboost 1 -nomaster +maxplayers 22 +map de_dust

* Pentru a va atasa din nou la consola serverului, folositi comanda "screen -r hlds".

Metoda 3: A 3-a metoda, cea mai comoda dintre ele pe care si eu o folosesc si care mai are si avantajul de a reporni automat serverul in cazul in care da eroare si se opreste, este sa creati un fisier pe care il numiti cum vreti voi, de ex. "startserver" cu urmatorul continut:

#!/bin/bash ./hlds_run -game cstrike +ip ip.extern +port 27015 -pingboost 1 -nomaster +maxplayers 22 +map de_dust

Ii schimbam permisiunile pentru a-l face executabil:

Cod: chmod +x startserver

Ca sa porniti serverul, va duceti in "/usr/hlds/" si executati comanda:

Cod: ./startserver

* In toate cele 3 cazuri, inlocuiti "ip.extern" cu ip-ul vostru real. Ex: "./hlds_run -game cstrike +ip 86.121.125.228 +port 27015 -pingboost 1 +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 22 +map de_dust"

Pentru oprire:


Metoda 1: Cea mai buna si rapida metoda este cea universala de oprire a unui proces in linux si anume tastam in terminal:

Cod: ps -x

Aceasta comanda ne va lista toate procesele ce ruleaza in acel moment afisand pentru fiecare din ele pid-ul, timpul de cand ruleaza si comanda cu care a fost pornit. Pentru a opri serverul de cs, il identificam in lista si folosindu-ne de pid tastam comanda (inlocuind "pid" cu pid-ul pe care il are serverul):

Cod: kill -9 pid

Metoda 2: In cazul in care serverul a fost pornit cu ajutorul lui "screen", prin metoda 2 ne putem reatasa la server folosind comanda:

Cod: screen -r hlds

Daca numele procesului nu este "hlds" si nu il cunoastem, tastam simplu "screen -r" si vedem toate procesele pornite cu ajutorul acestuia.
Dupa ce ne-am atasat la server, apasam "ctrl + c" pentru a-l opri.

Metoda 3: Cea mai simpla dintre metode, mai pentru lenesi si pe care o folosesc eu mereu este sa va conectati pe server cu cont de admin si sa tastati in consola "amx_rcon quit" :))

strongdc

= Servere FioriGinaL =